Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ" μαζί μας!

 Αποτέλεσμα εικόνας για χαμογελο του παιδιου
Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 ο ψυχολόγος του "Χαμόγελου του παιδιού" κ. Στέφανος Αλεβίζος βρέθηκε κοντά μας, με σκοπό να συναντήσει όλες τις μαθήτριες της Β΄τάξης και να συνομιλήσει μαζί τους για την ενδοσχολική βία. Καταθέντοντας την εμπειρία του τόσο από την επαφή του με μαθητές, όσο και από την εθνική τηλεφωνική γραμμή SOS 1056, αναζήτησε με τις μαθήτριες τα χαρακτηριστικά και τα αίτια του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.




Οι μαθήτριες καταθέτουν τις εντυπώσεις τους:

"Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας θερμά τον κ. Στέφανο, ψυχολόγο από το "Χαμόγελο του παιδιού". Αφού μας συστήθιηκε, μας παρουσίασε τον εθελοντικό αυτό οργανισμό και τις δράσεις του. Με παραστατικότητα μοιράστηκε μαζί μας μερικές από τις εμπειρίες του σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό, τις οποίες συζητήσαμε και, μάλιστα, μας ζήτησε να καταθέσουμε την άποψή μας, Μάθαμε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα..."
                                                         Σεβαστή Μουτεβελή 


"Η επίσκεψη του κ. Στέφανου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα! Μας διηγήθηκε μια ιστορία από την εμπειρία του ως ψυχολόγου του "Χαμόγελου του παιδιού" και όλες ακούγαμε με πολλή προσοχή, χωρίς να μιλάμε.Θέλουμε να έρθει ξανά..."
                                                                  Βίκυ Κολοβού    


1 σχόλιο:

ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ είπε...

Ηταν πραγματικα μια πολυ ενδιαφέρουσα επίσκεψη..για ενα πολύ επίκαιρο θέμα!!